Συνταγή για νηστίσιμο σάμαλι

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ποιος είπε ότι η Νηστεία δεν έχει τα δικά της γλυκά; Εκτός από τον κλασικά αγαπημένα χαλβά, το σάμαλι είναι το σιροπιαστό γλυκό που θες να απολαύσεις είτε μόνο του, είτε με παγωτό. 

Συστατικά

  • 1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
  • 2 φακελάκια baking powder
  • Για το σιρόπι: 
  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, προσθέτεις όλα τα υλικά τα ανακατεύεις ελαφρά.
  • Μεταφέρεις το χυλό σε λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
  • Παράλληλα, βάζεις τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και το αφήνεις να πάρει 2-3 βράσεις.
  • Περιχύνεις το καυτό σιρόπι πάνω από το σάμαλι.
  • Μοιράζεις σε κομμάτια και αφήνεις να απορροφήσει καλά το σιρόπι για κάποιες ώρες.

Read More

And More