Συνταγή για παραδοσιακή σκορδαλιά

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Την 25η Μαρτίου στο κέντρο του παραδοσιακού τραπεζιού βρίσκεται η σκορδαλιά που θα φτιάξεις ακολουθώντας τα πιο εύκολα βήματα. 

Συστατικά

  • 4 πατάτες
  • 3- 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις τις πατάτες για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • Τις μεταφέρεις σε ένα μπολ και τις λιώνεις με το πηρούνι
  • Βάζεις στο multi τις πατάτες, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Μόλις αποκτήσει η σκορδαλιά υφή κρέμας είναι έτοιμη
  • Τη σερβίρεις με μπακαλιάρο τηγανητό.

Read More

And More