Οι αγκινάρες είναι υγιεινές, το ρύζι θρεπτικό και ο αρακάς ταιριάζει πολύ και με τα δύο. Σήμερα θα τα συνδυάσεις δημιουργώντας ένα ελαφρύ, νηστίσιμο πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 αγκινάρες κομμένες σε καρέ
- 1 λεμόνι
- 1 φλ. αρακά
- 1.800ml ζωμό λαχανικών
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
- 300γρ. ρύζι
- 100ml κρασί λευκό, ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια μικρή λεκάνη με νερό, κόβεις ένα λεμόνι στα δύο, στίβει το χυμό του στο νερό και βάζεις στις συνέχεια τις λεμονόκουπες στη λεκάνη
- Βάζεις τις αγκινάρες μέσα στη λεκάνη με το νερό και το λεμόνι
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις τον ζωμό και τον βράζεις σε δυνατή φωτιά
- Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3 περίπου λεπτά
- Στραγγίζεις τις αγκινάρες και τις σοτάρεις μαζί με το κρεμμύδι για 3 λεπτά ανακατεύοντας για να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις για 3 λεπτά και στη συνέχεια τον αρακά
- Ανακατεύεις καλά και σβήνεις με το κρασί
- Ανακατεύεις για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί
- Παίρνεις μία κουτάλα καυτό ζωμό και τον ρίχνεις στο τηγάνι με τις αγκινάρες
- Ανακατεύεις καλά και μόλις πιει τον ζωμό προσθέτεις μία ακόμη κουτάλα
- Συνεχίζεις με όλο το ζωμό
- Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία και έχει χυλώσει το ρύζι είναι έτοιμο
- Το αποσύρεις από την εστία, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και το σερβίρεις ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ