Σαρμαδάκια με μαρούλι

1
Mερίδες

Είναι ένα είδος ντολμά, αλλά με μαρούλι και υπέροχη γεύση. Διάλεξε τα φρέσκα μαρουλάκια σου, γέμισε με την υπέροχη γέμιση μοσχαρίσου κιμά και περίχυσε με λεμόνι! Απλά εκπληκτικό…

Συστατικά

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5-6 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 25-30 φύλλα από μικρά μαρουλάκια (τα πράσινα, τα εξωτερικά)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5-6 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • Το χυμό από 1 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ζεμάτισε τα φύλλα ένα, ένα για 1 λεπτό. Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τον κιμά, το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε λίγο νεράκι και ζύμωσε όλα τα υλικά
  • Πάρε ένα ένα τα φύλλα μαρουλιού και γέμισέ τα με λίγο από τον κιμά. Τύλιξε καλά σε ρολάκια
  • Στρώσε τα σαρμαδάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και περίχυσε με τον άνηθο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
  • Συμπλήρωσε και μισό ποτήρι νερό, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει μόνο με το λάδι του

Tip


Read More

And More