Scrambled eggs με σος και γαλοπούλα

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Μια κλασική συνταγή για brunch. Εμείς τη δημιουργήσουμε σε light εκδοχή για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 270/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 2 φέτες γαλοπούλας
  • 1/2 ψωμάκι για burger (το κάτω μέρος), φρυγανισμένο
  • Για τη σος:
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2κ. σούπας λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2/3φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • Φρέσκο άνηθο για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίξε σταδιακά και με τη σειρά όλα τα υλικά για τη σος, εκτός από το γιαούρτι, ανακατεύοντας.
  • Τοποθέτησε το μπολ σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό και συνέχισε να ανακατεύεις (σαν μπεν μαρί).
  • Θα παρατηρήσεις ότι αρχίζει και πήζει.
  • Αφαίρεσε από την κατσαρόλα το μπολ και πρόσθεσε το γιαούρτι.
  • Άσε τη σος στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά.
  • Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίξε μέσα τα αυγά και με μια σπάτουλα ξεκίνησε να τα ανακατεύεις.
  • Όταν γίνουν αφίρεσέ τα από το τηγάνι.
  • Πρόσθεσε στο ψωμάκι τη φέτα γαλοπούλας, από πάνω τα αυγά, μια κουταλιά της σούπας σος και πασπάλισε με τον άνηθο.

Tip


Read More

And More