Σεκέρ παρέ με βανίλια

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το κλασικό ανατολίτικο, σιροπιαστό γλυκό δένει υπέροχα με παγωτό βανίλια με πεκάν! Έχεις CARTE D’ OR; Έχεις γλυκό!

Συστατικά

  • 4 μπάλες παγωτό (150 γρ./300 ml) Carte D’Or Βανίλια με πεκάν
  • 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκος αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. σιμιγδάλι
  • 175 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 10 αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
  • Για το σιρόπι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλτε τα συστατικά για το σιρόπι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  • Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Ανακατέψτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τον κρόκο του αυγού σε μια γαβάθα.
  • Προσθέστε το σιμιγδάλι και, σιγά σιγά, το αλεύρι.
  • Σε αυτό το σημείο θα μπορείτε να αρχίσετε να ζυμώνετε το μίγμα με τα χέρια.
  • Όταν φτιάξετε μια πολύ μαλακή και ανοιχτόχρωμη ζύμη, καλύψτε τη με διαφανή μεμβράνη και αφήστε τη στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (160°C για φούρνους με αέρα).
  • Φτιάξτε με τη ζύμη 8 μπαλίτσες και βάλτε τις σε ένα ταψί, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση μερικών εκατοστών.
  • Βάλτε ένα αμύγδαλο στη μέση κάθε σεκέρ παρέ και ψήστε τα 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάλτε τα από το φούρνο.
  • Ρίξτε λίγο σιρόπι πάνω από τα καυτά σεκέρ παρέ.
  • Επαναλάβατε αρκετές φορές και αφήστε τα να ρουφήξουν το σιρόπι τουλάχιστον 10-15 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν καλά, σκεπάστε τα με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο.
  • Βάλτε ένα σεκέρ παρέ σε ένα όμορφο ποτήρι παγωτού.
  • Προσθέστε μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Βανίλια με πεκάν.
  • Τρίψτε από πάνω άλλο ένα σεκέρ παρέ και σερβίρετε αμέσως.

Tip


Read More

And More