Semifreddo κανέλας με σος σοκολάτας

5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το όνομά του προδίδει την διαδικασία παρασκεύης του. Ξεκινάς ζεσταίνοντας κάποια υλικά και στη συνέχεια παγώνεις την κρεμούλα σου και συνεχίζεις τη διαδικασία. Είναι λίγο μπελαλίδικη, αλλά οι Ιταλοί είναι ειδικοί στις υπέροχες βελούδινες κρέμες…

Συστατικά

  • 9 κρόκους αυγών
  • 375 γρ. ζάχαρη
  • 80 ml ξηρό κρασί τύπου marsala
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμνιού
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 90 γρ. φρουί γλασέ πορτοκάλι
  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. σκόνη καρύδας
  • 250 ml νερό
  • 125 ml σιρόπι (Golden Syrup)
  • 125 gr. μαύρη σοκολάτα
  • 6 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεταλλικό μπολ με στρογγυλό πάτο που μπορεί να στηριχτεί στο στόμιο μιας κατσαρόλας, χωρίς να βυθίζεται σε αυτή βάλε τα αυγά και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και χτύπησε με σύρμα να αφρατέψουν
  • Πρόσθεσε το κρασί και γέμισε την κατσαρόλα με νερό, σε σημείο που να μην ακουμπά στον πάτο του μπολ. Βάλε το νερό να βράσει, αλλά όχι να κοχλάσει
  • Συνέχισε να χτυπάς το μείγμα όσο ζεσταίνεται και ώσπου να γίνει πιο αφράτο και σφιχτό. Θα χρειατεί περίπου 10 λεπτά. Πρόσεξε να μην το παραζεστάνεις και ψηθούν τα αυγά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και βάλε το μπολ σε άλλη λεκάνη γεμάτη με πάγο. Πρόσθεσε και την κανέλα. Συνέχισε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να κρυώσει καλά
  • Συμπλήρωσε το λεμόνι και το ξύσμα πορτοκάλι. Αφού χτυπήσεις την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί πρόσθεσέ τη στο υπόλοιππο μείγμα να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα
  • Μοίρασε την κρέμα σε φορμάκια και άφησε στο ψυγείο να σφίξει και να σταθεί τουλάχιστον 4 ώρες
  • Ανακάτεψε την καρύδα με την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε μαζί το νερό και το Golden Syrup. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει και να γίνει πιο αφράτο
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά ώσπου να διαλυθεί. Συμπλήρωσε και το βούτυρο σιγά σιγά και η σος σου είναι έτοιμη. Άφησε στο ψυγείο…
  • Σέρβιρε με τη σος σοκολάτας

Tip


Read More

And More