Σφηνάκια τραγανό μήλο κανέλα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Άσπρο πάτο… το πιο λαχταριστό σφηνάκι είναι γεγονός! Με βρώμη, κανέλα και φρέσκα μηλαράκια το γλυκάκι σου θα είναι μικρό σε μέγεθος για να μην έχει πολλές θερμίδες, αλλά γεμάτο ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Απολαυστική ιδέα από τη μπλογκόσφερα [Πηγή]

Θερμίδες 160

Συστατικά

  • 800 γρ. μήλα κόκκινα
  • 1 κ.γ. ξίσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  • 15 ml ρούμι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Για την επικάλυψη: 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 60 γρ. βρώμη
  • 60 γρ. βούτυρο σε κυβάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Καθάρισε τα μήλα και κόψε σε κυβάκια. Ανάμειξε με το ξίσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το ρούμι και τα υπόλοιπα μυρωδικά σου
  • Μοίρασε το μείγμα σε μικρά ποτηράκια του κρασιού, Περίπου 10-15
  • Σε ένα μπολ ανάμειξε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βρώμη και το βούτυρο κρύο
  • Με ένα πιρούνι λιώσε όλα τα υλικά αναμειγνύοντας ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα στο μέγεθος ενός αρακά
  • Μοίρασε πάνω από τα μηλαράκια και πίεσε να περάσει ανάμεσα στα κομματάκια μήλου
  • Βάλε τα σφηνάκια στο φούρνο, σε λαμαρίνα και ψήσε για 20-25 λεπτά να πάρουν χρώμα. Γύρισε το ταψάκι στο ενδιάμεσο να ψηθεί από παντού

Tip

Μην σε αγχώνουν τα γυάλινα ποτηράκια. Αν δεν βγάλεις απότομα τα ποτήρια από το φούρνο και φροντίσεις να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ψήσεις, δεν πρόκειται να σπάσουν

Read More

And More