Σφολιατάκια με ανθότυρο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα τραγανό τυροπιτάκι από τα χεράκια σου είναι το ιδανικό σνακ για να σου κόψει τη λιγούρα. Έχεις δει πόσο κοστίζουν στο φούρνο; Ετοίμασέ το μόνη σου – εμείς βρήκαμε όλα τα υλικά στο caremarket.gr – και εξοικονόμησε θερμίδες και χρήμα.
74 Θερμίδες το ένα – Κόστος: 0,47€ το ένα

Συστατικά

  • 200gr ανθότυρο
  • 200gr. μυζήθρα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 2 αυγά
  • 1 πακέτο σφολιατάκια ατομικά
  • Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • ΛΙώσε με το πιρούνι το ανθότυρο και τη μυζήθρα. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και τα αυγά και αλάτισε ελαφρά. Πασπάλισε με πιπέρι
  • Με ένα πινέλο λάδωνε ελαφρά το εσωτερικό από κάθε ατομικό σφολιατάκι και γέμισε με μια κουταλιά από το τυρί. Κλείσε διαγώνια, ώστε να σχηματίσεις τριγωνάκι και πίεσε καλά τις άκρες να κλείσεις τις άκρες
  • Βάλε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα ελαφρώς λαδωμένη, ράντισε με λίγο νερό με ελαιόλαδο και ψήσε στους 180oC για 40 λεπτά περίπου

Tip

Μπορείς να πάρεις και ολόκληρο φύλλο σφολιάτας και απλά να το κόψεις με κουπάτ σε τετράγωνα κομμάτια.

Read More

And More