Shrimps & Grits με La Vache Qui Rit® Light

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή με… γαλλικό αέρα! Το grit είναι κάτι σαν την πολέντα. Ένας νόστιμος χυλός από χοντροσπασμένο καλαμπόκι και τυράκι! Κρύψαμε μέσα του γευστικό La Vache Qui Rit® Light και το σερβίρουμε με γαριδούλες αρωματισμένες με σκορδάκι και φρέσκο κρεμμυδάκι!

300
Θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • Για το grit: 1/2 φλτιζάνι χοντρό αλεύρι καλαμποκιού
  • 30γρ. / 2 τριγωνάκια La Vache Qui Rit® Light
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. άνιθο
  • Αλάτι
  • Για τις γαρίδες: 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μπέικον σε κομματάκια ελαφρά φρυγανισμένα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μέτρια κατσαρόλα βάλε 2 φλιτζάνια νερό να βράσουν. Πρόσθεσε το καλαμπόκι και αλάτι και ανακάτεψε καλά. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει, ώσπου να πιει όλο το νερό
  • Κατέβασε από τη φωτιά πρόσθεσε τα τυριά και τη μαργαρίνη. Σκέπασε και άφησε στην άκρη
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό με ελάχιστη μαργαρίνη βάλε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα για ελάχιστα λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές
  • Πρόσθεσε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το χυμό λεμόνι και το σκόρδο
  • Σέρβιρε με το grit και από πάνω τις γαρίδες και τα φρυγανισμένα κομματάκια μπέικον

Tip


Read More

And More