Σκαλοπίνια με πουρέ από κάστανο και sauce πορτοκαλιού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια νόστιμη συνταγή με θαλασσινά και ένα χειμωνιάτικο καρπό. Περιέχει sauce εσπεριδοειδών για extra γεύση.
Θερμίδες: 282/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. βρασμένα κάστανα
  • 1/2φλ. ψημένα και θρυμματισμένα κάστανα
  • 1φλ. γάλα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2+1/2κ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1κ.ς σούπας ξίδι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 16 σκαλοπίνια
  • έλαιο canola 1 κουταλιά της σούπας
  • 1+1/2κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα ταψί άπλωσε τα βρασμένα κάστανα και σε ένα άλλο τα θρυμματισμένα.
  • Ψήσε τα για λίγο μέχρι να ζεσταθούν και να ροδίσουν.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τα ολόκληρα κάστανα και το γάλα.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Πρόσθεσε το μείγμα σε ένα μικρο κατσαρολάκι, μαζί με 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
  • Μαγείρεψε για 3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα.
  • Πασπάλισε τα σκαλοπίνια με το υπόλοιπο 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/4κ. γλυκού πιπέρι.
  • Ρίξε λίγο λάδι στο τηγάνι και πρόσθεσε τα σκαλοπίνια.
  • Μαγείρεψέ τα μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
  • Ρίξε λίγη μαργαρίνη, μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα και πασπάλισε με το θυμάρι.
  • Συνδύασε το χυμό, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα τα σκαλοπίνια, τον πουρέ, τα θρυματισμένα κάστανα και το μείγμα με το χυμό πορτοκαλιού.

Tip


Read More

And More