Σκαλτσούνια με γέμιση ταχίνι

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ολόγλυκες τραγανές μπουκιές με γέμιση από ταχίνι, Θρεπτικό και απολαυστικό, θα γίνει το αγαπημένο σου υλικό μέσα στη νηστεία! Ποιος είπε πως όταν νηστεύεις πρέπει να αποχωριστείς τις γλυκιές απολαύσεις;

Συστατικά

  • Για τη ζύμη: 70 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε σκόνη
  • Για τη γέμιση: 200 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 60 γρ. μέλι
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να φτιάξεις τη ζύμη: Ρίξε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) όλα τα υλικά και “δούλεψέ” τα μέχρι να ενωθούν και να προκύψει η αμυγδαλόπαστα. Άφησε για λίγο τη ζύμη να “ξεκουραστεί”.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της γέμισης. Άφησέ τα στην άκρη.
  • Άνοιξε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 – 4 χιλ. Με ένα κουπάτ διαμέτρου 8 – 9 εκ. ή χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα πιατάκι του ελληνικού καφέ αντίστοιχης διαμέτρου, κόψε δίσκους ζύμης.
  • Βάλε στο κέντρο κάθε δίσκου 1 κουταλάκι γλυκού από τη γέμιση και δίπλωσέ το σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλα για να κολλήσουν.
  • Πασπάλισε με άχνη και είναι έτοιμα

Tip


Read More

And More