Σνίτσελ κοτόπουλου με παρμεζάνα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανά σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλο με λαχταριστή παρμεζάνα

Συστατικά

  • 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 8 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο το τρίμμα ψωμιού με την παρμεζάνα, τη σκόνη μουστάρδας και αλατοπίπερο.
  • Τοποθέτησε τα φιλέτα σε μια πλαστική σακούλα ένα-ένα και με τον πλάστη ή ένα μπουκάλι χτύπησέ τα ελαφρώς, ώστε να λεπτύνουν και να απλώσουν.
  • Αλάτισε καλά το κοτόπουλο και πέρασε κάθε φιλέτο διαδοχικά από το μπολ με το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το μείγμα ψωμιού.
  • Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις έξι κουταλιές λάδι και τηγάνισε τα δύο σνίτσελ για περίπου πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει το χρώμα τους χρυσό.
  • Μόλις ετοιμαστούν, πρόσθεσε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τηγάνισε με τον ίδιο τρόπο τα άλλα δύο σνίτσελ.
  • Άφησέ τα να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε με λίγες σταγόνες λεμόνι.

Tip


Read More

And More