Σοκολατάκια με γέμιση φιστικοβούτυρο και δημητριακά ρυζιού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μπουκίτσες φιστικοβούτυρου και δημητριακών καλυμμένες με σοκολάτα γάλακτος

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας φιστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη καρύδας ή 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 1/2 φλ. δημητριακά ρυζιού
  • 283 gr σοκολάτα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το φιστικοβούτυο με την ζάχαρη καρύδας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε τα δημητριακά, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν πλήρως και άφησε να κρυώσουν.
  • Βάλε ένα κατσαρολάκι με νερό στην φωτιά και τοποθέτησε από πάνω ένα πυρίμαχο μπολ που να αγγίζει το νερό.
  • Σπάσε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ριξ’ την στο μπολ, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Μόλις λιώσει, αφαίρεσε από την φωτιά το μπολ και άφησε την σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Σε ένα ταψί για cupcakes μοίρασε χάρτινες θήκες για muffin και cupcakes και ρίξε όση σοκολάτα χρειάζεται σε κάθε θήκη, ίσα για να καλυφθεί ο πάτος τους.
  • Από πάνω μοίρασε το μείγμα δημητριακών, μία κουταλιά σε κάθε θήκη.
  • Έπειτα ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα, ώστε να καλυφθεί το μείγμα δημητριακών.
  • Βάλε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά για να “δέσουν” τα σοκολατάκια.

 

Read More

And More