Σοκολατένιο “σαλάμι”

3h 10'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα και ξηρούς καρπούς

Συστατικά

  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 6 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • 350 gr τριμμένη κουβερτούρα
  • 1/4 φλ. καφές φίλτρου
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Άπλωσε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για έξι με οκτώ λεπτά.
  • Άσε να κρυώσουν τελείως και σπάσε τα μπισκότα με τα χέρια σου.
  • Λιώσε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Πρόσθεσε τον καφέ και ανακάτεψε καλά και έπειτα ρίξε και τους ψημένους ξηρούς καρπούς και το τριμμένο μπισκότο με το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Κάλυψε το σκεύος με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες.
  • Χώρισε το μείγμα σε δύο μέρη και βάλε το μισό στη μέση ενός μεγάλου κομματιού πλαστικής μεμβράνης.
  • Με τα χέρια και μια σπάτουλα πλάσε τη σοκολάτα, ώστε να σχηματιστεί ένας κύλινδρος που μοιάζιε με σαλάμι.
  • Τύλιξε το “σαλάμι” καλά με τη μεμβράνη και ρόλαρέ το στην επιφάνει εργασίας, ώστε να γίνει λείο.
  • Βάλε στο ψυγείο το “σαλάμι” για μία ώρα και επανάλαβε τη διαδικασία με την υπόλοιπη σοκολάτα.
  • Πασπάλισε μια επιφάνεια με άχνη ζάχαρη, βγάλε τη μεμβράνη από τα “σαλάμια” και ρόλαρέ τα πάνω στη ζάχαρη.
  • Άφησε το γλυκό να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά και σέρβιρε.

Read More

And More