Σολομός με κρούστα μελιού και λαχανικά

1Ω & 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φιλέτο ψαριού στη σχάρα με μια υπέροχη κρούστα από μέλι και σόγια… σέρβιρε με τραγανά λαχανικά και απόλαυσε ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και Ω3 λιπαρά οξέα! 

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού σόγια σος
  • 3/4 του φλιτζανιού σιρόπι μελιού (1/4 μέλι και 2/4 νερό να βράσουν για δύο λεπτά)
  • 4 φιλέτα σολομού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαύρο σουσάμι
  • Φρέσκα φασολάκια (αμπελοφάσουλα)
  • 1 κόκκινη & 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φαρδιά κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τη σος σόγιας με το σιρόπι μελιού και αλατοπίπερι. Βάλε σε πλαστική σακούλα τροφίμων και πρόσθεσε το σολομό. Ανακάτεψε να πάει η μαρινάρα παντού και άφησε στο ψυγείο για 40 λεπτά με μία ώρα
  • Ζέστανε το γκριλ του φούρνου ή μια γκριλιέρα. Αφαίρεσε τον σολομό από τη μαρινάρα (χωρίς να πετάξεις τα υγρά) και ψήσε το σολομό για 5′ λεπτά από κάθε πλευρά
  • Βγάλε σε πιατέλα και κράτησε στην άκρη ζεστά τα φιλέτα
  • Βάλε τη μαρινάρα σε κατσαρολάκι και άφησε να πάρει βράση, να μειωθεί ο όγκος της και να πήξει
  • Παράλληλα βάλε τα λαχανικά σου σε νερό που βράζει για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό
  • Βάλε τα λαχανικά με το ψάρι και άλειψε με τη μαρινάρα. Πασπάλισε με το μαύρο σουσάμι και σέρβιρε

Tip


Read More

And More