Σολομός με μυρωδικά και καραμελωμένο γκρέιπφρουτ

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια γκουρμέ συνταγή που θα λατρέψεις!

Θερμίδες: 292/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 γκρέιπφρουτ
  • 1/4φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1κ. σούπας + 1κ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1κ. σούπας σπόροι κύμινου, τριμμένοι
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ.
  • Τρίψε το γκρέιπφρουτ γιατί θα χρειαστείς 2κ. σούπας ξύσμα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα του γκρέιπφρουτ.
  • Καθάρισε την υπόλοιπη φλούδα από το γκρέιπφρουτ.
  • Κόψε το γκρέιπφρουτ σε κομμάτια, τοποθέτησέ το σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ρίξε 1κ. σούπας ζάχαρη.
  • Τοποθέτησε δίπλα στο ταψί το σολομό και πασπάλισέ τον με τους σπόρους του κύμινου, αλάτι, πιπέρι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο και ψήσε μέχρι να είναι έτοιμος ο σολομός.
  • Χώρισε σε 4 πιάτα τα φιλέτα, το καραμελωμένο γκρέιπφρουτ και πασπάλισε με το mix του μαϊντανού που έφτιαξες στην αρχή.

Read More

And More