Σολομός με πατάτες στο φούρνο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Ψητός μαριναρισμένος σολομός με baby πατάτες και σπαράγγια στο γκριλ

Συστατικά

  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 500 gr baby πατάτες
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα ρηχό δοχείο βάλε το χυμό λεμονιού, μία κουταλιά λάδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Βάλε το σολομό στη μαρινάδα με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω, κάλυψε με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Άπλωσε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και ρίξε τις πατάτες και τα σπαράγγια με μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Βάλε το μαριναρισμένο σολομό στο κέντρο του ταψιού με τη πλευρά της πέτσας προς τα κάτω και αλατοπιπέρωσέ τον.
  • Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερός ο σολομός.

Read More

And More