Σολωμός με πορτοκάλι, φινόκιο, πιπεριές κι ελιές

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Με μεσογειακό άρωμα, ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση και μοναδικούς συνδυασμούς υλικών!

Συστατικά

  • 1 πορτοκάλι ναβαλίνα
  • 1 βολβό φινόκιο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολωμού χωρίς πέτσα
  • αλατοπίπερο
  • 1/3 φλιτζ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα τέσσερα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προετοίμασε το γκριλ σου.
  • Ξύσε το πορτοκάλι, κράτα μία κουταλιά της σούπας ξύσμα και κόψε το πορτοκάλι σε μέτρια μισοφέγγαρα.
  • Ανακάτεψε το ξύσμα, το πορτοκάλι, τις πιπεριές, το φινόκιο και το λάδι.
  • Στρώσε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και άπλωσέ τα πάνω σε μία στρώση.
  • Βάλε από πάνω τα κομμάτια του σολωμού και αλατοπιπέρωσε.
  • Βάλε το ταψί μία θέση πιο κάτω από το γκριλ και ψήσε περίπου 8 με 10 λεπτά ή μέχρι ο σολωμός σου να αλλάξει χρώμα και να ξεροψηθεί.
  • Ρίξε τις ελιές όταν θα σερβίρεις μαζί με κλωναράκια μάραθου.

Tip


Read More

And More