Σολομός teriyaki με ψητά λαχανικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Φιλέτα σολομού στο φούρνο με σάλτσα teriyaki και τραγανά φασολάκια με καρότα

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 400 gr φασολάκια καθαρισμένα
  • 2 μεγάλα καρότα σε πλάγιες φέτες
  • 1/2 φλ. έτοιμη σάλτσα teriyaki
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιολοκομμένα
  • 1/2 κ. γλυκού σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά το σολομό από όλες τις πλευρές του και τοποθέτησέ τον στο ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αλατοπιπέρωσε τα φασολάκια και ανακάτεψέ τα με μια κουταλιά λάδι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε τα καρότα με αλάτι, πιπέρι και λάδι.
  • Ρίξε τα λαχανικά στο ταψί και άπλωσε τα ομοιόμορφα.
  • Ρίξε πάνω στα λαχανικά και το σολομό τη σάλτσα teriyaki και βάλε να ψηθούν για περίπου 18 λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά πασπαλίζοντας με το σουσάμι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Read More

And More