Σολομός βουτύρου με σπαράγγια και μυρωδικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερός σολομός αρωματισμένος με βούτυρο και μυρωδικά στο αλουμινόχαρτο με τραγανά σπαράγγια

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 gr σπαράγγια τριμαρισμένα
  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ. γλυκού βασιλικός
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 3 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές και ετοίμασε τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου με διαστάσεις 30x30 cm.
  • Τοποθέτησε στο κέντρο κάθε κομματιού μερικές φέτες λεμονιού και από πάνω ένα φιλέτο σολομού και 1/4 των σπαραγγιών.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ρίγανη, το βασιλικό, την πάπρικα και το σκόρδο και μοίρασε το μείγμα στα τέσσερα φιλέτα με σπαράγγια.
  • Τύλιξε τα αλουμινόχαρτα σε καλά κλεισμένα πακετάκια και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  • Ράντισε με χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και σέρβιρε.

Read More

And More