Σου με κρέμα κατσικίσιου τυριού

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ορεκτικό που θα επισκιάσει και τα κυρίως πιάτα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου… Εντυπωσιακά αφράτο σου με βελούδινη και πικάντικη κρέμα κατσικίσιου τυριού και λιαστής ντομάτας!

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Πιπέρι
  • 225 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 250 ml. αρωματισμένο λάδι
  • 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC και στρώσε λαδόκολλα σε λαμαρίνα για να ετοιμάσεις τα σουδάκια σου
  • Ανακάτεψε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά
  • Άσε τα υλικά να βράσουν και να λιώσει το βούτυρο. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 λεπτό
  • Άφησε το μείγμα να κρυώσει 5 λεπτά και συμπλήρωσε τα αυγά μέσα στη ζύμη μία, μία
  • Πρόσθεσε και την παρμεζάνα και ρίξε φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Με ένα κουτάλι μοίρασε τη ζύμη σε 18 σουδάκια στη λαδόκολλα αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Ψήσε τα προφιτερόλ να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 45 λεπτά
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση ανακτεύοντας το κατσικίσιο τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ
  • Πρόσθεσε και τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπέρωσε. Άφησε την κρέμα στην άκρη
  • Αφού ψηθούν τα σου και κρυώσουν καλά, κόψε τα σου και γέμισε με μια καλή κουταλιά από την κρέμα κατσικίσου τυριού
  • Γέμισε όλα τα σου και αφού τα στρώσεις σε μια πιατέλα ράντισε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο

Tip

Μυστικά για να πετύχει το σου και να γίνει το πιο αφράτο και νόστιμο που δοκίμασες ποτέ. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More