Σουφλέ croque madame με κρουασάν βουτύρου

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό croque madame φούρνου με κρουασάν βουτύρου

Συστατικά

  • 4 κρουασάν βουτύρου κομμένα στην μέση
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 5 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 1/2 φλ. γριαβιέρα τριμμένη
  • 1 1/2 φλ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένο ασπράδι και κρόκος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 480 βαθμούς και άλειψε με μία κουταλιά βούτυρο την επιφάνεια ενός μικρού ταψιού.
  • Άλειψε με μουστάρδα όλες τις εσωτερικές πλευρές των κρουασάν και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και καβούρδισε το αλεύρι.
  • Σιγά-σιγά πρόσθεσε το γάλα και ανακάτευε συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβόλοι.
  • Όταν το μείγμα γίνει κρέμα πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και αφαίρεσε από την φωτιά.
  • Πρόσθεσε το ενάμισι φλιτζάνι τυρί μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και άφησέ το στην άκρη.
  • Πασπάλισε το ταψάκι με το 1/3 της μπεσαμέλ που έχει μείνει και από πάνω βάλε τα μισά κρουασάν με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Πασπάλισε με το 1/4 του ζαμπόν και από πάνω στρώσε άλλο 1/3 της μπεσαμέλ.
  • Τοποθέτησε και πίεσε ελαφρώς τα υπόλοιπα κρουασάν με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και περίχυσε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  • Με μια κουτάλα πίεσε σε τέσσερα σημεία του ταψιού να σχηματιστούν γούβες.
  • Βάλε στην καθεμία ένα ασπράδι αυγού, κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 20 λεπτά.
  • Βγάλε το αλουμινόχαρτο και πρόσθεσε σε κάθε ασπράδι αυγού από ένα κρόκο.
  • Πασπάλισε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ξαναβάλε στον φούρνο για οκτώ λεπτά.
  • Άφησε το σουφλέ να κρυώσει για 15 λεπτά, πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε.

Read More

And More