Σουφλέ γλυκοπατάτας με καπνιστό άρωμα

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό σουφλέ φούρνου με γλυκοπατάτα, φασόλια και “καπνιστή” ντομάτα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 kg γλυκοπατάτες σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα κονκασέ χωρίς τα υγρά
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια χωρίς τα υγρά
  • 3 φλ. καπνιστή μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ. σούπας αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • γιαούρτι
  • κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στη μεσαία θέση και άλειψε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις γλυκοπατάτες και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά.
  • Μετάφερε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε τα φασόλια, τις ντομάτες, ένα φλιτζάνι μοτσαρέλα, την πάπρικα, το αλάτι και το σκόρδο.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά και μετάφερέ τα στο πυρίμαχο σκεύος.
  • Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί, άλειψε με λάδι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κάλυψε το σκεύος.
  • Ψήσε στον φούρνο για μισή ώρα, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και συνέχισε να ψήνεις για άλλη μισή ώρα.
  • Άφησε το φαγητό να “σταθεί” για 10 λεπτά και σέρβιρε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Read More

And More