Σουφλέ καλαμποκιού

1 Ώρα και 15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Οτιδήποτε σε αφράτο, που λιώνει στο στόμα και δεν… φουσκώνει την περιφέρεια μας εξιτάρει. Άλλωστε το TLIFE Recipes έχει μακρά παράδοση σε σουφλέ που ξετρελαίνουν χωρίς να παχαίνουν! Εδώ το καλαμπόκι έχει την τιμητική του! Είναι μια υπέροχη συνταγή που θα σε κάνει να αγαπήσεις τις ελαφριές συνταγές

Θερμίδες 280

Συστατικά

  • 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 750 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι σπόρους καλαμποκιού
  • 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2/3 του φλιτζανιού γάλα
  • 6 αυγά
  • 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • Πιπέρι Καγιέν
  • 100 γρ. τριμμένο πικάντικο τυρί (grana padano)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC. Βουτύρωσε ένα ταψάκι 30 εκατοστών, σχετικά ρηχό
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώσε το βούτυρο και σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει.
  • Συμπλήρωσε τις πιπεριές να μαλακώσουν και στη συνέχεια πρόσθεσε το ζαμπόν και αλατοπιπέρωσε. Άφησε στην άκρη να κρυώσει
  • Στο μεταξύ ανάμειξε το καλαμπόκι με το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπλέντερ και λιώσε να γίνει ένας μαλακός πουρές
  • Συμπλήρωσε τα αυγά, τη ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν. Χτύπησε καλά στο μπλέντερ
  • Γύρισε το μείγμα με τις πιπεριές και το κρεμμύδι στο ταψάκι και πασπάλισε με το τυράκι
  • Από πάνω πρόσθεσε το μείγμα καλαμποκιού και ψήσε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά

Tip


Read More

And More