Σουφλέ καρότου στο φούρνο

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό σουφλέ από καρότα με cheddar

Συστατικά

  • 1 kg καρότα
  • 1 γλ. φρέσκο γάλα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 φλ. cheddar
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1 κ. γλυκού baking powder

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί στη μεσαία θέση.
  • Άλειψε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ με βούτυρο.
  • Γέμισε μία κατσαρόλα με νερό ως τη μέση, αλάτισέ το καλά και άσε να ξεκινήσει ο βρασμός σε δυνατή φωτιά.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καρότα να βράσουν για 10 με 12 λεπτά και σούρωσέ τα.
  • Στο μπλέντερ πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Πρόσθεσε τα βρασμένα καρότα και το βούτυρο και χτύπησε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Μετάφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε το τριμμένο cheddar, το αλεύρι και το baking powder και ανακάτεψε.
  • Ρίξε το μείγμα του σουφλέ στο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και άπλωσέ το καλά.
  • Ψήσε για περίπου μία ώρα και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό.

Read More

And More