Σουφλέ με άγριο ρύζι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ρύζι με kale, μπεσαμέλ και γραβιέρα Νάξου στο φούρνο

Συστατικά

  • 2 ματσάκια kale (λαχανίδα)
  • 1 1/2 φλ. γάλα πλήρες
  • 3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. φασκόμηλο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 4 φλ. βρασμένο άγριο ρύζι
  • 2 φλ. γραβιέρα Νάξου
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μεσαία φωτιά, προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Αφαίρεσε τα φύλλα του kale από τα κοτσάνια και ζεμάτισέ τα στο βραστό νερό για ένα με δύο λεπτά.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα, τον ζωμό κοτόπουλου και το φασκόμηλο σε χαμηλή φωτιά.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και το λάδι και πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστεί για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το σκόρδο λιωμένο, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για τρία λεπτά ακόμη.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε στο τηγάνι το αλεύρι και καβούρδισε για ένα λεπτό με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφαίρεσε από το κατσαρολάκι με το γάλα το φασκόμηλο και άρχισε σιγά- σιγά να προσθέτεις το μείγμα στο τηγάνι με το αλεύρι, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Ρίξε στο τηγάνι το ξύδι και αλατοπίπερο και συνέχισε το βρασμό, μέχρι να γίνει λείο, για δύο ακόμη λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακάτεψε μέσα τα φύλλα του kale, το βρασμένο άγριο ρύζι και ένα φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα.
  • Μετάφερε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και άπλωσέ το καλά σε όλη την επιφάνειά του.
  • Κάλυψέ το με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήσε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
  • Άφησε το φαγητό να “σταθεί” για πέντε λεπτά, πριν σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More