Σουφλέ πριμαβέρα (λαχανικών)

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν αναζητάς έναν τρόπο να “παντρέψεις” πολλά λαχανικά σε μια συνταγή αλλά να είναι και νόστιμα, αυτό το σουφλέ της Αργυρώς αποτελεί γεύμα από μόνο του ή συνοδεύει τέλεια τα κρεατικά.

Συστατικά

  • 1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 250 γραμμ. φασολάκια
  • 250 γραμμ. σπανάκι
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμ. ανάμεικτα κίτρινα τριμμένα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα κ.λπ.)
  • 1 αυγό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • Για την κρέμα
  • 50 γραμμ. αλεύρι
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 500 γραμμ. φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή άλλο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αν οι αγκινάρες και τα υπόλοιπα λαχανικά είναι κατεψυγμένα, τ’ αφήνουμε 30΄ εκτός ψυγείου και τα μαγειρεύουμε.
  • Εάν είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Κόβουμε σε φέτες τις αγκινάρες και τα φασολάκια στη μέση.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες, τα φασολάκια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4΄-5΄.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα λαχανικά τα υγρά τους.
  • Τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο.
  • Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
  • Σε πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο, πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.
  • Χτυπάμε με σύρμα το αυγό με την κρέμα γάλακτος.
  • Στρώνουμε μία στρώση λαχανικά, μία στρώση τυριά, δεύτερη στρώση λαχανικά και δεύτερη στρώση τυριά.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα και το αυγό.
  • Ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το σουφλέ και να ψηθούν καλά τα λαχανικά.

Tip


Read More

And More