Σουφλέ ψητών λαχανικών με μανιτάρια και ξηρούς καρπούς

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Mια μοναδική διατροφική συνύπαρξη των λαχανικών με τους ξηρούς καρπούς. H βρώμη προσφέρει ισορροπία και μια ιδιαίτερη πινελιά στη συνταγή.
Μονάδες Orac ανά μερίδα: 4.898

 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 3/4 φλιτζανιού σπασμένα καρύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 4 πατάτες
  • 1 πράσο
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 2 1/2 φλ. καθαρισμένα μανιτάρια
  • 1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 βιολογικό κύβο λαχανικών
  • 1/4φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 2 μεγάλα φύλλα μαϊντανό
  • 3 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
  • Φρέσκο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C.
  • Λιώσε τη μαλακή μαργαρίνη σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψήσε για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα λαχανικά στη κατσαρόλα και συνέχισε να μαγειρεύεις συμπληρωματικά για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το πράσο, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια στη κατσαρόλα και μαγείρεψε για 1 λεπτό.
  • Ρίξε το αλεύρι και μαγείρεψε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχόμενα.
  • Περίχυσε το βιολογικό κύβο λαχανικών, τη σάλτσα ντομάτας και τα δαμάσκηνα και ανακάτεψε μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτό.
  • Πρόσθεσε το μαϊντανό αναμεμιγμένο με το φρέσκο μαύρο πιπέρι και βάλε όλο το μίγμα σε ένα βαθύ ταψί.
  • Ρίξε στο ταψί τη βρώμη και τα καρύδια και ψήσε για 30 λεπτά.

Tip


Read More

And More