Σουφλέ σοκολάτας με φράουλες

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το σουφλέ σοκολάτας κλέβει για ακόμα μια φορά την παράσταση. Δες τη αυτή τη light συνταγή για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 249/ μερίδα

Συστατικά

  • 3κ. σούπας μαργαρίνη
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 85γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 85γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 + 1/2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • Λίγες κομμένες φράουλες για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πρόσθεσε τη μαργαρίνη, το βούτυρο, το λάδι και την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι.
  • Βάλε το κατσαρολάκι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (μπεν μαρί δηλαδή).
  • Βάλε στην άκρη 2+1/2κ. σούπας από τη σοκολάτα.
  • Συνδύασε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά με ένα σύρμα.
  • Τοποθέτησε την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά σε ένα μίξερ.
  • Χτύπησε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο (περίπου 2-3 λεπτά).
  • Ρίξε μέσα στο μίξερ τη λιωμένη κουβερτούρα και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα.
  • Έπειτα ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Πάρε 10 φορμάκια για cake και ψέκασέ τα με μαγειρικό σπρέι.
  • Χώρισε το μείγμα στα 10 φορμάκια.
  • Έπειτα, “βούτηξε” στο κέντρο τους 3/4κ. γλυκού κουβερτούρα.
  • Πρόθερμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Ψήσε τα σουφλέ για 13 λεπτά.
  • Βγάλε τα σουφλέ από τα φορμάκια και σέρβιρέ από ένα σε 10 πιάτα.
  • Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και διακόσμησε με λίγες φράουλες.

Tip


Read More

And More