Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμες πένες φούρνου με μείγμα μαλακών τυριών και κόκκινη σάλτσα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 5 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 450 gr πένες
  • 1 φλ. ricotta
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. μοτσαρέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο με αλατοπίπερο για περίπου 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας με επιπλέον αλάτι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ricotta με 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και αλάτι και ανακάτεψέ τα με τις πένες.
  • Πρόσθεσε και τη μισή σάλτσα στις πένες και αλατοπίπερο αν χρειαστεί.
  • Βάλε τα μισά ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω πασπάλισε τη μισή μοτσαρέλα.
  • Στρώσε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά, περίχυσέ τα με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπάλισε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και τέλος με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Ψήσε για περίπου μισή ώρα, αφαίρεσε το σκεύος από το φούρνο και άφησέ το για 15 λεπτά πριν σερβίρεις.

Read More

And More