Σούπα από κουνουπίδι με φρέσκα βότανα και τραγανό μπέικον

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμη σούπα με βελουταρισμένο κουνουπίδι και ξεροψημένο μπέικον

Συστατικά

  • 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο σε κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουνουπίδι σε φουντίτσες
  • 1 1 κ. σούπας θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού + έξτρα σχοινόπρασο
  • 1 lt ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλ. μικρά κρακεράκια ή κρουτόν
  • 8 φέτες μπέικον ψημένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το καρότο και το σέλερι για περίπου πέντε λεπτά με αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, το κουνουπίδι, το σχοινόπρασο και το θυμάρι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Ρίξε τρία φλιτζάνια ζωμό και σιγόβρασε τα υλικά για 20 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
  • Βγάλε με μια κουτάλα τα μισά λαχανικά από την κατσαρόλα με δύο κουταλιές από τη σούπα και πέρασέ τα από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Ρίξε τον πουρέ ξανά στην κατσαρόλα, πρόσθεσε αλατοπίπερο και σιγόβρασε για άλλα τρία λεπτά.
  • Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα κρακεράκια ή κρουτόν και το ξεροψημένο μπέικον.

Read More

And More