Σούπα από μύδια και άγριο ρύζι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δεν θα σου πάρει περισσότερο από 30 λεπτά να την ετοιμάσεις. Μια διαφορετική σούπα, με άγριο ρύζι, μύδια και γάλα. Ετοίμασέ την και θα έχεις ένα χορταστικό γεύμα με ελάχιστες θερμίδες.

Συστατικά

  • 2 φέτες μπείκον
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια καθαρισμένα μύδια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών
  • 1 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο με λίγες θερμίδες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ½ φλιτζάνι βρασμένο άγριο ρύζι
  • 1 ¼ του φλιτζανιού γάλα πλήρες
  • 3 κ.σ ημίπαχο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο βαρύ σκεύος σόταρε το bacon ψιλοκομμένο σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και άφησε τα υλικά να σοταριστούν λίγο ακόμη, μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι
  • Στράγγιξε τα μύδια, και κράτησε τα υγρά τους ξεχωριστά
  • Ανακάτεψε το ζωμό θαλασσινών με το αλεύρι να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός και πρόσθεσέ τα σε μια κατσαρόλα με το ζωμό κότας και τη δάφνη.
  • Άσε το μείγμα να πάρει βράση και να “σωθεί” σε περίπου 2 φλιτζάνια
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το ρύζι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Σκέπασε και άσε να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μύδια και ψήσε για ακόμη 5 λεπτά. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σέρβιρε

Tip


Read More

And More