Σούπα με φουσίλι και μείγμα τυριών

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Καυτή σούπα με ζυμαρικά και λουκάνικο που σερβίρεται με κρέμα τυριών

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr λουκανικο
  • 3 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κ σούπας ντοματοπελτές
  • 2 ντομάτες κονκασέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 230 gr φουσίλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 230 gr ρικότα
  • 1/2 φλ παρμεζάνα
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το λουκάνικο ψιλοκομμένο, σοτάροντας για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισε για έξι λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και τη ρίγανη και ανακάτεψε για ένα λεπτό πριν προσθέσεις τον τοματοπολτό και σοτάρεις για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε και την ντομάτα κονκασέ, τη δάφνη και το ζωμό κοτόπουλου και μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για μισή ώρα.
  • Ρίξε τα φουσίλι στην κατσαρόλα και βράσε για όση ώρα περιγράφεται στη συσκευασία τους.
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ τη ρικότα με την παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
  • Μοίρασε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και σέρβιρε με μια κουταλιά από μείγμα τυριών και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Read More

And More