Σούπα γλυκοπατάτας με κοτόπουλο και κοφτό μακαρονάκι

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Comfort σούπα με κύβους γλυκοπατάτας, κοτόπουλο, ζυμαρικά και βότανα

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 4 φλ. χωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 1/2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 φλ. baby σπανάκι
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε την γλυκοπατάτα για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρισε για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το θυμάρι με το δενδρολίβανο και καβούρδισε για ένα λεπτό να αρωματιστούν.
  • Ρίξε τον ζωμό κοτόπουλου, την δάφνη και δύο φλιτζάνια νερό με αλατοπίπερο στην κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση.
  • Ρίξε και το κοτόπουλο, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 12 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ξεψάχνισέ το σε ένα μπολ με δύο πιρούνια.
  • Πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι και βράσε και περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα ρίξε το σπανάκι για δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστή η σούπα, γαρνίροντας με το σχοινόπρασο.

Read More

And More