Σούπα κάστανου με γογγύλι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κάστανο, γογγύλι, πατάτα και κρέμα γάλακτος για μια σούπα που θα απολαύσεις…

Θερμίδες 180

Συστατικά

  • 450 γρ. ψητά κάστανα καθαρισμένα
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κιλό γογγύλια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε 12 κάστανα στη μέση και κράτησε στην άκρη. Ψιλόκοψε τα υπόλοιπα κάστανα
  • Σε μια κατσαρόλα λιώσε 1 κ.σ. μαργαρίνη και πρόσθεσε τα γογγύλια, το κρεμμύδι, την πατάτα και τα κάστανα
  • Ψήσε για 2 με 3 λεπτά να γυαλίσουν ανακατεύοντας συνεχώς
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλο και το νερό και άφησε να βράσουν όλα τα υλικά
  • Χαμήλωσε τη φωτιά σκέπασε και άφησε τη σούπα να ψηθεί για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά σου
  • Στο μεταξύ σε ένα τηγανάκι ανακάτεψε τη μαργαρίνη που έμεινε με το μέλι να αρχίσει να βράζει και πρόσθεσε τα κάστανα που κράτησε να καραμελώσουν για 5-7 λεπτά
  • Βάλε τα λαχανικά σου στο μπλέντερ να λιώσουν και σέρβιρε. Μπορείς να βάλεις τη σούπα σε τάπερ και να φυλάξεις στο ψυγείο
  • Κάθε φορά που θα θέλεις να την δοκιμάσεις τη ζεσταίνεις με λίγο έξτρα νεράκι
  • Αλατοπιπέρωσε λίγο πριν σερβίρεις προσθέτοντας από μια κ.σ. κρέμα γάλακτος και φρέσκο κρεμμυδάκι

Tip


Read More

And More