Σούπα με κεφτεδάκια κοτόπουλου, λαχανικά και κριθαράκι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και δυναμωτική κοτόσουπα σε εναλλακτική version

Συστατικά

Για τη σούπα:

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε κυβάκια
  • 2 σέλερι σε κυβάκια
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλ. κριθαράκι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 gr κιμάς κοτόπουλου
  • 1/3 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κ. γλυκού βασιλικός
  • 1/2 κ. γλυκού μαϊντανός
  • 1/4 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά με το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου και αλατοπίπερο.
  • Σχημάτισε από το μείγμα του κιμά περίπου 25 -30 μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  • Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ψήσε τα κεφτεδάκια σε όλες τις πλευρές για περίπου τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρισέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το θυμάρι, το ζωμό κοτόπουλου και τη δάφνη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε το κριθαράκι και τα κεφτεδάκι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε τη σούπα για περίπου 12 λεπτά.
  • Ρίξε και το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.

Read More

And More