Σούπα κονσομέ στο φλιτζάνι

1 Ω' & 30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν μια σούπα ενδείκνυται για το φλιτζάνι σου, αυτή είναι η κονσομέ, αφού με τη διαδικασία που παρασκευάζεται μένει μόνο καθαρό, αρωματικό ζουμάκι με υπέροχη γεύση. Μπορείς να δώσεις λίγη έξτρα γεύση με επιπλέον βραστά λαχανικά.
38 θερμίδες/Φλιτζάνι

Συστατικά

  • 5 ασπράδια αυγών
  • 200 γρ. άπαχο κιμά κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 καροτάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. πουρέ τομάτας
  • 3-4 κόκκους πιπεριού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1-2 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό κότας κρύο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Βραστά λαχανικά της επιλογής σου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε τα ασπράδια σε ένα μπολ να σφίξουν ελαφρά.
  • Ανάμειξε σε άλλο μπολ, το κοτόπουλο, την τομάτα, τα λαχανικά και τα μπαχαρικά σου. Ενσωμάτωσε τα ασπράδια στα υλικά με το κοτόπουλο.
  • Ρίξε το ζωμό κρύο σε μια ψηλή κατσαρόλα, με όσο γίνεται πιο στενό άνοιγμα. Ρίξε και τα υπόλοιπα υλικά που ανέμειξες με το κοτόπουλο. Βάλε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ανεβαίνοντας η θερμοκρασία θα δεις τα στερεά υλικά να ανεβαίνουν στην επιφάνεια, σχηματίζοντας ένα καπάκι στη σούπα σου. Δοκίμασε να κάνει μια μικρή τρύπα με μια οδοντογλυφίδα και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει χωρίς να κοχλάσει για 1 ώρα περίπου.
  • Πάρε με μια κουτάλα το πάνω μέρος με τα στερεά υλικά τις σούπας. Πέρασε την υπόλοιπη από σήτα να μείνει καθαρή και μόνο ζουμί.
  • Σέρβιρε ζεστή σκέτη (το άρωμα και η γεύση της είναι μοναδικό) ή με βραστά λαχανικά.

Tip


Read More

And More