Σούπα λαχανικών με φακές

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ελαφριά σούπα με γλυκοπατάτες και χρωματιστές φακές

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κρεμμύδι
  • 2 φλ. πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. γλυκοπατάτα
  • 1 φλ. ντομάτα
  • 1/2 φλ. κόκκινες φακές
  • 1/2 φλ. πράσινες φακές
  • 1 κ. σούπας κύμινο
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 1 φλ. νερό και 2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό, σούρωσέ τες και άφησέ τες στην άκρη.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε το λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε τη γλυκοπατάτα σε κύβους, την ντομάτα, την πιπεριά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Πρόσθεσε τις φακές, το νερό, το ζωμό λαχανικών και το ξύδι και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.
  • Σέρβιρε σε μπωλ με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ράντισε με έξτρα ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip


Read More

And More