Σούπα λαχανικών με κόλιανδρο

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ελαφρύς ζωμός λαχανικών με γλυκόξινη επίγευση

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 1 σέλερι
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο (όπως είναι)
  • 6 κλωνάρια κόλιανδρος
  • 3 κ. σούπας σόγια σος
  • 1 lime
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη σόγια σος, το λάδι και 2 κουταλιές νερό.
  • Κόψε τα λαχανικά και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ράντισε τα λαχανικά με τη σος, ανακάτεψε καλά και ψήσε για περίπου μία ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Μετάφερε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το πιπέρι και τρία λίτρα νερό.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να βράσει για περίπου μία ώρα.
  • Μόλις ετοιμαστεί, σούρωσε το ζωμό, ώστε να διαχωρίσεις τα λαχανικά και να κρατήσεις μόνο τη σούπα.
  • Σέρβιρε με φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα τσίλι και χυμό lime.

Tip


Read More

And More