Σούπα λαχανικών με κοτόπουλο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά και αρωματικά βότανα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 2 κ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 340 gr baby πατάτες
  • 1 ματσάκι ραπανάκια
  • 1 φλ. αρακάς
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μεσαία φωτιά και αφού αλατοπιπερώσεις καλά το κοτόπουλο, τσιγάρισε τα φιλέτα για περίπου πέντε λεπτά από τη μία μόνο πλευρά.
  • Κόψε τις πατάτες και τα ραπανάκια στη μέση και κράτησε τα φύλλα από τα ραπανάκια.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, αφαίρεσε το κοτόπουλο και ρίξε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το θυμάρι.
  • Αλατοπιπέρωσε και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά πριν προσθέσεις το αλεύρι και ανακατέψεις καλά για να καβουρδιστεί για ένα λεπτό.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το ζωμό και αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες και τα ραπανάκια και άσε να πάρει το φαγητό βράση.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε και το κοτόπουλο ξανά στην κατσαρόλα, σκέπασε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε πέντε λεπτά.
  • Βγάλε το κοτόπουλο και σέρβιρέ το σε μια πιατέλα ξεχωριστά.
  • Πρόσθεσε στη σούπα τα φύλλα από το ραπανάκι και τον αρακά και μαγείρεψε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την εστία και ανακάτεψε τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

Read More

And More