Σούπα λεμονάτη με κριθαράκι και κοτόπουλο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια εύκολη και γρήγορη σούπα με το αγαπημένο μας κριθαράκι και κοτόπουλο που έρχεται να απογειώσει η ποικιλία από μυρωδικά.
Θερμίδες: 300

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 (450 γραμμάρια) μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
  • 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3/4 φλιτζανιού κριθαράκι άβραστο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Αλατοπιπέρωσε τα μπουτάκια και πρόσθεσέ τα μέσα στην κατσαρόλα.
  • Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 2-3 λεπτά και άφησέ τα στην άκρη.
  • Πρόσθεσε και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.
  • Μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακάτεψε και το θυμάρι μέχρι να πάρει άρωμα, περίπου 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι νερό, μαζί με το ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησέ τα βράσουν.
  • Πρόσθεσε το κριθαράκι με το δεντρολίβανο και χαμήλωσε τη φωτιά για να σιγοβράσουν, περίπου 10-12 λεπτά, ίσα να βράσει το κριθαράκι.
  • Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε αν θέλεις επιπλέον γεύση.

Tip


Read More

And More