Σούπα λεμονιού με κοτόπουλο και ρύζι

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Comforting κοτόσουπα με λαχανικά, ρύζι και άρωμα λεμονιού

Συστατικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα έξι
  • 2 καρότα κομμένα στην μέση
  • 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα στην μέση
  • 4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2/3 φλ. ρύζι
  • 1 φλ. καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και στέγνωσε καλά το κοτόπουλο και βάλ’ το σε μια μεγάλη κατσαρόλα με τα καρότα, το σέλερι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την δάφνη και οκτώ φλιτζάνια νερό.
  • Πρόσθεσε δύο κουταλάκια αλάτι και ένα κουταλάκι πιπέρι και άφησε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για μία ώρα με το καπάκι, μέχρι να “λιώνει” το κοτόπουλο.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο και με δύο πιρούνια ξεψάχνισέ το, αφαιρώντας όλα τα κόκαλα και την πέτσα.
  • Σούρωσε καλά την σούπα και κράτησε μόνο τον ζωμό στην κατσαρόλα, αφαιρώντας όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ξαναβάλε τον ζωμό στην φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε την φωτιά για να σιγοβράζει.
  • Πρόσθεσε το ρύζι, κλείσε με το καπάκι και βράσε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και τα ψιλοκομμένα καρότα και σέλερι και συνέχισε να βράζεις για άλλα 10 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
  • Ρίξε και τον άνηθο με τον χυμό λεμονιού, πρόσθεσε αλατοπίπερο, ανακάτεψε καλά τα υλικά και σέρβιρε όσο είναι ζεστή η σούπα με λεπτές φέτες λεμονιού.

Read More

And More