Σούπα με γαρίδες και μακαρονάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμη και ελαφριά σούπα με ντομάτα, βασιλικό και φρέσκες γαρίδες

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1/4 φλ. τοματοπολτές
  • 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 750 gr γαρίδες
  • 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και σοτάρισέ το για περίπου πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και το σκόρδο και το μπούκοβο στην κατσαρόλα και συνέχισε το σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε τον τοματοπελτέ, ανακάτεψε τα υλικά για δύο λεπτά και πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσουν τα υλικά για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και βράσ’ τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
  • Αλατοπιπέρωσε ξανά το φαγητό αν χρειάζεται και πρόσθεσε τις γαρίδες καθαρισμένες (κρατώντας μόνο την ουρά του) και ψήσε για τρία με τέσσερα λεπτά.
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More