Σούπα με καρότο και τζίντζερ

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αρωματική σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ.
Θερμίδες: 262

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι γλυκό
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 57 γραμμάρια καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια πατάτα ψιλοκομμένη
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών
  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια/ηλιόσπορους
  • 1 1/3 φλιτζάνια γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
  • Πρόσθεσε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακάτεψε για 10 λεπτά, έως ότου καραμελώσουν.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγείρεψε ανακατεύοντας, 2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην καεί το μείγμα.
  • Ανακάτεψε το καρότο, την πατάτα και το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών.
  • Άστο να σιγοβράσει, σκέπασε το και μαγείρεψε μέχρι τα καρότα και οι πατάτες να μαλακώσουν περίπου 20-25 λεπτά.
  • Άφησέ το πάνω στο σβηστό μάτι.
  • Παράλληλα σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ψήσε ελαφρά το κουκουνάρι και άφησέ το να κρυώσει.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το μέλι, το θυμάρι και το 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
  • Με ένα μπλέντερ, πολτοποίησε τη σούπα μέχρι να γίνει πουρέ.
  • Σέρβιρε με μια κουταλιά από το μείγμα γιαούρτι και με μερικά κουκουνάρια.

Tip


Read More

And More