Σούπα με κολοκύθι και κριθαράκι ολικής

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Χορταστική και ιδαίτερη, αυτή η σούπα είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να απολαύσεις το αγαπημένο σου κολοκυθάκι σε μια πιο…φθινοπωρινή εκδοχή.

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια κολοκύθι κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κότας με λιγότερο αλάτι
  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι ολικής άλεσης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το κολοκύθι και το ξύσμα και μαγείρεψε για 5′ λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κολοκύθι.
  • Ρίξε το ζωμό, το χυμό και τον κουρκουμά. Άφησε να βράσει και χαμήλωσε τη φωτιά. Πρόσθεσε το κριθαράκι. Σιγόβρασε χωρίς να σκεπάσεις για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και το κολοκύθι, ανακατεύοντας πού και πού.
  • Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε. Βάλε σε κάθε πιάτο λίγο βασιλικό.

Tip


Read More

And More