Σούπα με λαχανάκια Βρυξελλών και μπέικον

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απολαυστικά λαχανάκια Βρυξελλών με πράσο και μια σειρά από υπέροχα μυρωδικά γίνονται σούπα για τις κρύες μέρες που έρχονται. Σέρβιρε με τραγανό μπέικον και κρουτόν και απόλαυσε κοιτώντας τη βροχή από τη ζέστη του σπιτιού σου

Συστατικά

  • ½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα
  • 1 μέτριο πράσο μόνο το λευκό μέρος
  • 1 ματσάκι σπανάκι μόνο τα φύλλα
  • 2 μικρές πατάτες σε κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος (ή αντίστοιχη ποσότητα νερό με κύβο βοδινού)
  • ½ φλιτζάνι χυμό lime (2-3 lime)
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Για το σερβίρισμα: 5-6 φέτες μπέικον
  • ½ φλιτζάνι κρουτόν
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 πουγγί μυρωδικών: (2 καρφάκια γαρίφαλο, ½ ξυλάκι κανέλα, 3-4 κόκκους μπαχάρι, 2-3 καυτερές πιπερίτσες, 2 κλωναράκια θυμάρι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίξε το πράσο να μαλακώσει και δύο σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • Στη συνέχεια ρίξε τα λαχανάκια κομμένα στη μέση και σόταρε να πάρουν χρώμα.(Μπορείς να κρατήσεις μερικά από τα εξωτερικά τους φυλλαράκια φρέσκα για το σερβίρισμα) Πρόσθεσε στη συνέχεια και τις πατάτες
  • Σβήσε με το κρασί και στη συνέχεια πρόσθεσε το χυμό Lime και το χυμό πορτοκάλι και το σπανάκι. Αφού ζεσταθεί καλά το μείγμα σου ρίξε στην κατσαρόλα το μείγμα μυρωδικών και το ζωμό. Σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 30′ λεπτά περίπου.
  • Βγάλε το πουγγί και πέταξέ το.Μετάφερε τη σούπα ανά μερίδες σε μπλέντερ και λιώσε να γίνει μια ομοιόμορφη βελουτέ. Μπορείς αν θέλεις να περάσεις και από σήτα για πιο απαλό αποτέλεσμα.
  • Γύρισε τη σούπα και πάλι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Άφησε τη σούπα να ζεσταθεί καλά αλλά όχι να βράσει
  • Βάλε το μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος που έχει κάψει να φρυγανιστεί. Φρόντισε να περάσεις με τη σκελίδα το σκόρδο για να αρωματίσεις. Αφού γίνει αρκετά τραγανό βγάλε από το τηγάνι. Μπορείς να περάσεις για ένα δύο λεπτά τα κρουτόν από το τηγάνι αυτό να ζεσταθούν και να νοστιμίσουν με τα υγρά του μπέικον.
  • Σέρβιρε τη σούπα ζεστή με το φρυγανισμένο μπέικον, τα φρέσκα φύλλα (αν κράτησες) και το κρουτόν

Tip


Read More

And More