Σούπα με λαχανικά του αγρού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια χορτοφαγική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις κάθε ώρα της ημέρας.

Θερμίδες: 132/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 στικς σέλερι ψιλοκομμένα
  • 50γρ. φακές
  • 1+1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 2κ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1κ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 175γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σόταρε για 10 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα τις φακές και σόταρε για ένα λεπτό ακόμα.
  • Ρίξε μέσα το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας και το θυμάρι και ανακάτεψε καλά.
  • Έπειτα, πρόσθεσε το πράσο, το κουνουπίδι, το κολοκυθάκι και το σκόρδο, άφησέ τα να πάρουν μια βράση, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα το λάχανο και το βασιλικό και βράσε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Στο τέλος ρίξε αλατοπίπερο για τη γεύση.

Read More

And More