Σούπα με μπακαλιάρο και κουνουπίδι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό μεγειρευτό της κατσαρόλας με μπακαλιάρο και κουνουπίδι

Συστατικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • ¼ φλ. λάδι
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 750 gr μπακαλιάρος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ¼ φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • ¼ φλ. φύλλα εστραγκόν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κουνουπίδι στη μέση, βάλε το μισό στο μπλέντερ μέχρι να γίνει τρίμμα και το υπόλοιπο κοψ’ το σε φουντίτσες.
  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το πράσο με αλατοπίπερο για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το σκόρδο και όλο το μπρόκολο και έπειτα τις ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε και τον μπακαλιάρο κομμένο, τις ελιές και το εστραγκόν.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγείρεψε ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 20 λεπτά.
  • Μοίρασε τη σούπα σε μπολ, ράντισε με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More