Σούπα με μπρόκολο, πατάτα και τυρί

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κρεμώδης, θρεπτική και με εξαιρετική γεύση. Αυτή η σούπα είναι ιδανική για τις κρύες μέρες, αλλά και για τη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 239/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1κ.ς σούπας μαργαρίνη
  • 2κ. σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2+1/2φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 4φλ. μπρόκολο
  • 1+1/2φλ. τριμμένο τσένταρ με λίγα λιπαρά
  • 1κ. σούπας παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σόταρέ τα σε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει το μείγμα.
  • Αύξησε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε στην κατσαρόλα το ζωμό, το γάλα και τις πατάτες.
  • Βράσε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Πρόσθεσε το μπρόκολο, την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Πρόσθεσε το τσένταρ, ανακάτεψε καλά και απόσυρε από το μάτι την κατσαρόλα.
  • Σε ένα μούλτι λιώσε τη σούπα.
  • Σέρβιρε σε 6 μπολ.

Tip


Read More

And More